راهنمای سفر به روستای قروه

روستا

 سفر به روستای قروه

یکی از مناطق بسیار جذاب و زیبایی که برای سفر می توانید آن را انتخاب کنید قروه است. قروه به عنوان یکی از مناطق پر از جاذبه و زیبای استان کردستان در غرب کشور قرار دارد. این روستا یا شهر به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران است. در واقع قروه در شرق کردستان بوده و فاصله آن تا سنندج چند کیلومتر میباشد. آب و هوای غرب به سبب اینکه کوه های زیادی آن را احاطه کردند، ارتفاع زیاد آنها اکثر سال را پوشیده از برف است. مسلمانان این شهر یا روستا اهل تسنن هستند و به زبان کردی سورانی و با لهجه بسیار شیرین و خاص صحبت می کنند. این روستا در ۱۹۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. برای سفر به روستای قروه تابستان و بهار گزینه مناسبی است: چراکه فصل زمستان و البته پاییز این منطقه سرد میباشد.

مسیر روستا

این روستا در وسط راه همدان به سنندج قرار دارد و به همین سبب دسترسی آن به بسیاری از شهرها راحت است. برای سفر به این منطقه از کشور شما شاهد جاذبه های بسیار زیادی در جای‌جای نقاط مختلف این شهرستان هستید. قروه با توجه به تقسیمات کشوری و جایگاه و موقعیت جغرافیایی امروزه به عنوان یکی از شهرستان های پیشرفته و شناخته شده می باشد. امروزه از جای جای ایران برای تماشای جاذبه های زیبای این منطقه سفر می کنند.

جالب است بدانید پوشش محلی بسیار زیبا، زبان کردی خاص و لهجه شیرین مردمان قروه باعث جلب توجه مسافران می شود. از طرفی آب و هوای آن در فصل بهار و تابستان خنک بوده و به همین دلیل بیشتر مسافران مناطق کویری یا شهرهای شلوغ این منطقه را برای سفر انتخاب می کنند. همچنین که جاذبه های بسیار زیادی در غرب وجود دارد که می‌توانید روزهای زیادی را برای سفر به این منطقه برنامه‌ریزی کنید.

روستا
روستای قروه از مناطق گردشگری استان کردستان می باشد.

سوغات بی نظیر روستای قروه

سفر به روستای قروه جزو سفرهای به یاد ماندنی برای شما عزیزان خواهد بود. چه بسا که این منطقه کرد زبان کشور پر از جاذبه های بسیار زیادی است که از تماشای آنها لذت میبرید. اما برای سفر به هر منطقه‌ای شما مسافران عزیز حتما برای خرید سوغات و حتی صنایع دستی آن نیز برنامه ریزی می کنید. معمولاً یکی از مهمترین صنایع دستی مناطق کردنشین لباس محلی بسیار زیبا و حتی گیوه‌های دست دوز آنها است. قروه را با نام قطب سنگ ایران می شناسند چرا که معدن سنگ بسیار زیادی در این کشور وجود دارد. به طور کلی بهترین سنگ های ایران از معادن قروه استخراج می شود. البته همین مسئله باعث شده تا کارگاههای مصنوعات سنگی بسیار زیادی در این منطقه دایر باشد. اما دستبافته های مردم قروه بسیار زبانزد است و لوازم چوبی و دکوری آن نیز مورد توجه مسافران قرار می گیرد.

قالی و گلیم

قالی های دستباف و گلیم قروه که با نام گلیم سنه به زبان مردم محلی این منطقه نامیده می‌شود شهرت بسیار زیادی دارد. گلیم و قالی های قروه پر از نقش و نگار ها و رنگ های بسیار شاد هستند. اما گلیم‌های آن با بافت چاک دار و دورو جزو بی نظیر ترین گلیم های دستبافت کشور به شمار می رود. حال این که شما می توانید هنگام سفر به این منطقه تمامی این صنایع دستی را به همراه خود بیاورید.

لازم به ذکر است که نازک کاری و مصنوعات چوبی نیز به عنوان هنر بی نظیر هنرمندان این منطقه می‌باشد. اما از سوغاتی های خوشمزه و خوردنی آن می توان به سقز و شیرینی قروه اشاره کرد که شامل همان آدامس های طبیعی است که صمغ تنه درخت بنه و به سبز رنگ و چسبنده خواهد بود. اما شیرینی های مخصوص آن نیز شامل شیرینی کنجدی، نان برنجی، بادام سوخته و باسلق می‌شود.

گلیم
گلیم یکی از سوغاتی های قروه است.

آیین و فرهنگ مردم بومی قروه

لذت از سفر با تماشای جاذبه های بی نظیر جهان باعث تغییر و تحول زیادی در حس و حال ما انسان ها می شود: از این رو همیشه به دنبال زیباترین مناطق کشور برای گردش و تفریح هستیم. سفر به روستای قروه نیز یکی از به یادماندنی گردش ها برای تمامی مسافران خواهد بود. اما یکی از نکات بسیار مهم که قطعاً در تمامی راهنما های سفر در رابطه با آن توضیحاتی ارائه می دهند و توجه به فرهنگ و آداب و رسوم آن منطقه است.

در قروه نیز آیین و آداب و رسوم خاصی وجود دارد. قطعاً که تمامی مناطق کشور برخی از فرهنگ ها و آیین های خود را که یادگار اجداد آنها است هنوز هم حفظ کرده اند. در روستای قروه نیز آیین های خاصی وجود دارد. به عنوان مثال، برای عید نوروز پخت سمنو و رقص زنان و همچنین مراسم دعا یکی از فرهنگ های دین آنها به شمار می رود.

مراسمی به نام مراسم خواچه دارند که در این مراسم صابون، تخم مرغ رنگ شده و حتی سیب سرخ برای تمامی نوعروسان تدارک می بینند. در واقع عیدی نوعروسان در همین مراسم خواچه به آنها داده میشود. اما یکی از فرهنگ های خاص مردم این منطقه مربوط به ماه رمضان است. در قروه نیز مراسمی چون خانه‌تکانی برای رفتن به مهمانی خدا وجود دارد. از طرفی اقدام به تهیه مایحتاجی نظیر مواد غذایی برای این ماه آماده می کنند. حتی بسیاری از مردم بومی منطقه رسم بیدار کردن همسایه ها برای سحری وجود دارند. از مراسم های کهن این منطقه ساخت عروسک پشمی به رنگ سیاه و مشابه کلاغ می باشد. این عروسک ها را برای مراسم گار یا قارقار کلاغ تهیه می کنند. برای فرار از فصل سرما و رهایی آن و دور کردن پرنده ها این رسم در گذشته رواج داشت.

جاذبه های زیبای روستای قروه

اگر عزم سفر به روستای قروه دارید شما از جاذبه های تاریخی بسیار زیبای آن نیز بازدید کنید. یکی از بی‌نظیرترین جاذبه های تاریخی این منطقه و کشور پل فرهاد آباد است. قدمت این پل مربوط به دوره زند و قاجار می باشد. این پل تاریخی معماری باشکوهی دارد. از زیباییهای پل فرهاد آباد ثبات و استحکام این پل طی سالیان دراز می باشد. این سازه یکی از تاریخی ترین سازه های این منطقه است که استراتژیک زیبایی داشته و باعث جذب مسافران بسیاری به این منطقه می شود. حال این که به زبان مردم بومی این منطقه در گذشته به جای این سازه ها از پل های چوبی استفاده می کردند اما به مرور پل تاریخی کنونی جایگزین سازه های چوبی قدیمی شدند. اما بسیاری بر این باورند که این پل مربوط به دوران صفویه است چرا که معماری خاص و متفاوت آن چنین بازگو میکند.

این پل در نزدیکی روستای موقوفات اما بازسازی پل در زمان خسرو خان اول و همچنین حکومت زندیه صورت گرفت. همین مرمت هایی صورت گرفته باعث شده تا پل با استقامت بسیار زیادی شکل و بافت تاریخی خود را حفظ کند. این پل ۸ دهانه دارد اما دهانه وسط آن نسبت به مابقی دهانه‌ها بزرگتر میباشد. معماری این پل به شکل طاق جناغی طراحی‌شده‌اند و به صورت پایه هایی مدور با ۸ متر ارتفاع هستند.

اما موج شکن هایی نیز در این پل ها است که حتی نقش پایه را نیز ایفا می کنند. مصالح ساخت این پل از ملات ساروج، آجر و سنگ می باشد. از دور وقتی به تماشای این پل تاریخی می‌نشینید زیبایی معماری ایرانی در آن موج می زند: چه بسا اینکه پس از گذشت سالها از ساخت این پل هنوز هم شکل معماری باستانی و استقامت خود را بدون هیچ گونه فرو ریختگی حفظ کرده است.

زیباترین جاذبه روستای قروه

سفر به روستای قروه با تماشای جاذبه هایی چون روستای بابا گرگر و زیبایی های آن لذت سفر را برای شما بیشتر می‌کند. امامزاده بابا گرگر یکی از معروف ترین زیارتگاه های این منطقه مربوط به سید جلال مشهور به بابا گرگان است. افراد بسیار زیادی برای زیارت این امامزاده به قروه سفر می‌کنند. این امامزاده برای تمامی اهالی تشیع و تسنن قابل احترام می باشد. اما چشمه های آب گرم معدنی با خواص درمانی زیادی نیز در اطراف این امامزاده شهرت بسیار زیادی دارند. حتی یک گدازه آتشفشان مربوط به سنگ اژدها نیز در اطراف این منطقه است که مشابه یک اژدهای غول پیکر می باشد. قدمت این امامزاده مربوط به دوران صفویان است. طبیعت سرسبز و به همچنین دشت وسیع این منطقه باعث شهرت قروه می شود. از زیبایی‌های این منطقه می‌توان به احاطه کردن آن توسط تپه ماهورهای طبیعی اشاره نمود.

چشمه و امامزاده باباگرگر به عنوان مشهورترین جاذبه های قروه هستند که هم طبیعتی بکر و هم جاذبه تاریخی دارند. چشمه باباگرگر نیز جزو چشم های همیشه جوشان است که دائماً در حال جوش و خروش میباشد. عمق این چشمه بسیار زیاد است و آب گرم و گازدار با فشار زیادی از آن خارج می شود. املاح زیادی در این چشمه وجود دارد. و باعث شده که رنگ آن آجری و زرد باشد. این املاح فراوان موجود در چشمه باعث به وجود آمدن لایه های سنگی در اطراف چشم شده است. اما افسانه قدیمی در رابطه با این چشم وجود دارد که به معنی وجود لکه های بزرگ در این منطقه و تبدیل آن به سنگ می باشد. زیبایی چشمه نیز از دلایل مهم جلب توجه مسافران است.

طبیعتی بکر با آبشار قلوز

سفر به غرب با تماشای منطقه بی نظیر اطراف آبشار قلوز خاطره ای شگفت انگیز برای شما رقم خواهد زد. جدا از جاذبه‌های تاریخی شاهد جاذبه های طبیعی فراوان نیز در این منطقه هستیم. قطعا که وجود آبشار در هر منطقه‌ای زیبایی آن را بهتر و طبیعت و آب و هوای آن را مطلوب تر می کند. آبشار قلوز یکی از زیباترین آبشارهای غرب کشور است. این آبشار زیبا چشم انداز فوق العاده عالی دارد و وجود درختان زیاد در اطراف این آبشار یک تصویر تماشایی را به رخ میکشد. برای گذراندن اوقات و فراغت و حتی عکاسی، این طبیعت بهترین منظره شگفت انگیز خواهد بود. آبشار قلوز به زبان محلی مردم منطقه قروه به معنی صعب العبور بودن این دیواره سنگی میباشد. در این منطقه سه قله وجود دارد که آنها را با نام قله های سه گانه قلوز: قلوز کوچک، قلوز وسط و بلوز بزرگ می شناسند.

آب این آبشار نیز از این مسیر جریان دارد. در زمستان به دلیل سرد بودن آب و هوای این منطقه آب این آبشار یخ زده و البته مانند عروسی در طبیعت بکر و بی نظیر قروه به چشم می خورد. آبشار قلوز در یک کیلومتری روستای سنگین آباد قرار دارد. این آبشار در تمامی فصل ها زیبایی خاصی را به رخ می کشاند. اما برای لذت از طبیعت فصل تابستان زمان مناسبی برای طبیعت گردی در این منطقه می باشد. از نظر زیبایی می توان با اطمینان کامل گفت که آبشار قلوز زیباترین آبشار غرب کشور محسوب می شود. حالت موج آب از دل صخره های سنگی باعث زیبایی بیشتر این آبشار است. در واقع مسیر سرازیر شدن آب این آبشار به صورت مستقیم نیست و همین پیچ و تاب مسیر عبور آبشار جزو زیباییهای آن است.

ابشار

لوازم ضروری سفر

قیمت صندلی مسافرتی بر اساس پارامترهای بسیار زیادی توسط شرکت تولیدکننده تعیین می‌شود: اما مراکز فروش نیز روی قیمت صندلی ها تاثیر دارند. اگر به دنبال بهترین صندلی مسافرتی هستید سایت ویرا آراد گروپ بهترین انواع لوازم ضروری سفر را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می دهد. اما هنگام خرید حتما بهترین متریال و کیفیت بالای این صندلی ها را تهیه کنید. حتی به ابعاد، امکانات و برند یک صندلی سفری خوب دقت داشته باشید.

زیرانداز ها در سفر به روستا

زیر انداز مسافرتی در متریال های جاجیمی و حصیر پلاستیکی محبوبیت بسیار زیادی دارند. چرا که این متریال ها در برابر رطوبت، گرد و خاک، ضربه اشعه نور خورشید، حرارت و حتی سرما مقاوم تر هستند. از طرفی تنوع زیر انداز ها از نظر ابعاد، طرح و رنگ بیشتر خواهد بود. اما این زیر انداز ها امروزه با امکاناتی نظیر قابلیت باز و بسته شدن راحت تر و وجود دستگیره های حمل و نقل روانه بازار می‌شوند.

خرید میز مسافرتی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که قبل از سفر به روستای قروه بایستی به آن توجه داشت. چرا که میزهای سفری بهترین لوازم ضروری سفر به شمار می رود. این میزها با سطح کیفیت بالا توسط سایت ویرا آراد گروپ توزیع می شود. اما هنگام خرید حتما به ظرفیت، جنس، وجود سایه بان، دستگیره حمل و نقل، مکانیزم باز و بسته شدن و حتی رنگ و طرح میزها توجه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *